Duurzame zeshoekige potloden

Zeg Marion, gisterenavond was ik op zoek naar duurzame zeshoekige potloden op Google. Eco potloden weet je wel. En raad eens wat ik toen vond? Een zeshoekig potlood wat volgens mij bedrukt was over 2 zijden tegelijk.
Vertel daar eens iets meer over Diana, het is me niet direct duidelijk wat je daarmee precies bedoelt.
Zelf noemen ze het over the edge bedrukking. Als je vandaag tijd hebt zullen we er dan samen eens naar kijken?
Prima want ik wil sowieso wel wat meer weten over zeshoekige potloden.

Zwarte zeshoekige potloden
“Over the Edge” bedrukt. Afmetingen 4,5-5 mm x 120 mm . Alle pantone kleuren m.u.v metallic- en neon kleuren.

Op bovenstaande afbeelding ziet u wat we bedoelen met het in 1 keer bedrukken van twee zijden van een potlood met 6 zijden. Hierdoor is uw logo of tekst een stuk meer “in zicht“. De print op zeshoekige potloden kan maximaal 4,5-5 mm hoog zijn en 120 mm lang. Alle gangbare pantone kleuren zijn mogelijk behalve neon- en metallic kleuren. Niet ieder ontwerp is geschikt maar laat ons er eens naar kijken. Wellicht maken we er samen iets moois van.

Duurzame zeshoekige potloden bedrukken

Zeshoekige potloden kunnen maximaal op alle zijden bedrukt worden. Maar dat is erg duur. Je moet rekening houden met 6 keer instelkosten. Dat kan ook minder. Veel van onze klanten kiezen daarom ook voor een bedrukking op een zijde, soms op drie zijden.

Zeshoekig zwart gelakt potlood aan één zijde bedrukt

Waarom zouden we eigenlijk zeshoekige potloden gebruiken ?

“Is rond niet goed genoeg?” Nou dat hoeft niet altijd zo te zijn. Denk eens aan het elementair onderwijs.

De juiste potloodgreep
Goede potloodgreep

Kinderen hebben extra” houvast” nodig bij het leren schrijven. Een potlood met 6 hoeken ondersteunt ze daarin. Bij het leren schrijven op school wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van een goede potloodgreep.
Voor sommige kinderen blijkt het echter behoorlijk moeilijk om deze potloodgreep goed onder de knie te krijgen. Het gebruiken van driehoekige of zeshoekige potloden helpt kinderen hun vingers goed te plaatsen.  Waarom een juiste potloodgreep zo belangrijk is

Op zee gaat het er heel anders aan toe dan aan land. Een schip gaat soms behoorlijk op en neer bij ruwe weersomstandigheden. Niets is vervelender dan iedere keer opnieuw je potlood “van dek” te moeten oprapen tijdens navigatie-of notitie werkzaamheden. Op zeevaart scholen en op volle zee zal men dus logischerwijs de voorkeur geven aan een potlood dat niet “wegrolt”.

duurzame zeshoekige potloden
Digitale proefdruk van een zeshoekig potlood op een zijde bedrukt.

Hoe zit het met de kwaliteit van deze potloden? Zoals certificering en hardheid.

Alle potloden uit de 08-serie zijn PEFC- of FSC gecertificeerd. Wat is het verschil? Ze zijn te bestellen met- en zonder gum, TÜV getest en ze voldoen aan DIN EN-71 1-111 (Speelgoedveiligheidsnorm). Het is bovendien een Europees product wat een lagere CO2 voetafdruk heeft. (Producten uit het Verre Oosten hebben een een reis per vliegtuig of schip erop zitten).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-08-0004LZd1.jpg
Door en door zwart gekleurde potloden.
hebben altijd hardheid. HB
.

Naturel zeshoekig potlood zwart bedrukt.
Naturel zeshoekige potloden kunnen besteld worden in diverse hardheden met een minimum van 1008 stuks. (De verpakkingseenheid is 144 stuks).
De verschillende hardheden zijn 3B, 2B, HB, F en 2H.

Welke andere soorten bedrukkingen zijn mogelijk?

Zeefdruk

Dit zeshoekig naturel potlood kan op verschillende manieren bedrukt worden. Zeefdruk is een mogelijkheid daar waar verschillende kleuren gebruikt worden in combinatie met dessins met maximale afmetingen. Dus grote oppervlakten. Vooral handig – in ons geval – voor het printen van grootschalige motieven op potloden. De potloden worden via productielijn naar het scherm overgebracht. Daar wordt het motief via het scherm op het potlood geplaatst (doorlopend). Door de rotatie van de potloden is een “allround” afdruk bijna mogelijk. Er blijft een kleine opening van 2-3 mm die niet bedrukt wordt. Zie afbeelding hieronder.

Tampondruk

Tampondruk. Deze is ideaal voor de bedrukking van pennen en potloden. Vrijwel ieder oppervlak en vorm kan bedrukt worden door middel van tampondruk. Het is een relatief goedkope- en snelle methode. De naam verwijst naar de techniek waarbij de drukkleur via een siliciumkussen van een geëtst oppervlak op het product wordt overgebracht. Geschikt voor het bedrukken van potloden en pennen maar ook een goede druktechniek voor vele andere promotieartikelen met gebogen oppervlakten.

Digitale druk

Digitale druk. Dit is de ideale drukmethode bij een ontwerp met veel tekst of een gedetailleerd logo. De kleuren in de digitale printer zijn opgebouwd uit vier basis kleuren Deze vier basiskleuren Cyaan Magentha, Yellow en Black vinden we terug in de afkorting CMYK. Deze methode is uitermate geschikt voor zeer grote oplagen en te gebruiken op vele verschillende ondergronden.
Deze druktechniek maakt gebruik van hoogwaardige vernissen in een 6 kleurige opdruk die rechtstreeks op het potlood wordt afgedrukt. All-over afbeeldingen, logo’ s of complete grafische afbeeldingen zijn vrijwel eindeloos. De mogelijkheid van kleinere circulaires maakt deze techniek bijzonder aantrekkelijk.
Let op: Digitaal printen is gebaseerd op schaalkleuren. (CMYK),  RGB-of speciale kleuren. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor enige resulterende kleurafwijking. Er is geen kleurnauwkeurigheid met CMYK-kleuren.

Duurzame zeshoekige potloden
Digitale bedrukking op 3 zijden van een driehoekig zilver gelakt naturel potlood. Met drie verschillende motieven.

Embossing (pregen)

Pregen (ook wel embossing genoemd) is een techniek waarbij reliëf in drukwerk wordt aangebracht. Het is een sublieme manier van bedrukking. Deze bedrukking laat  een permanente verdiepte vervorming achter op het potlood Het is een  goedkope- en mooie afwerkingstechniek die je kunt voelen als het potlood zich tussen je vingers bevindt. Voor stansen in één kleur zijn er verschillende kleuren om uit te kiezen. Deze druktechniek is mogelijk op al onze potloden. Teksten of vormen komen letterlijk en figuurlijk naar voren, of komen juist dieper te liggen. Met deze moderne veredelingstechniek krijgt drukwerk een exclusieve/luxe uitstraling.

Eigendomsrechten

AH Holding B.V. behoudt zich alle eigendomsrechten en andere rechten voor van Promotoday.nl en informatie via Promotoday.nl omtrent de aangeboden producten. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AH Holding B.V. is het niet toegestaan informatie en/of huisstijl te kopiëren, te  vermenigvuldigen of te bewerken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Niets uit de tekst of foto´s in de website van Promotoday.nl mag op enige wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt.

Een kleine greep uit onze relaties