Plantadvies:

Zorgvuldig gekozen kruiden, groenten of bloemen maken het mogelijk om thuis of op kantoor het kweken van deze zaden tot een daverend succes te maken.
Onze groeipotloden worden in vele verschillende varianten aangeboden.
Volg onderstaande adviezen op en je staat op het punt te beginnen met het kweken van een plant uit een potlood…….maar ook ….het leven weer een klein stukje groener en leefbaarder te maken.

Zo ga je te werk.

  • Gebruik goede teelaarde of potaarde als groeisubstraat.
  • Gebruik een bloempot met drainage openingen.
  • Geef de grond water, deze moet vochtig zijn maar ook weer niet drijfnat.
  • Plant het potlood schuin zodat de planten mooi omhoog kunnen opgroeien.
  • Plant het potlood zo dat de capsule net onder de potgrond zit.

We hebben een kleine afbeelding voor u gemaakt.

plantvoorschrift

Een goede start.

  • Geef de plant een goede kans met behulp van een goede starter mix. Starter mixen zijn geschikt voor het ontkiemen van de zaden en geven de zaailingen de juiste hoeveelheid voedingsstoffen. Vaak worden ze gepasteuriseerd om zich te ontdoen van ziekteverwekkers en onkruid.
  • Drainage is belangrijk om het water de kans te geven uit de bloempot weg te lopen. Gebrek aan drainage kan leiden tot gebrek aan lucht naar de plantenwortels en te weinig lucht resulteert in rotte wortels. Door de drainage-openingen in de bodem van de pot kan overtollig water weglopen.
  • Plant het potlood niet te diep. De meeste zaden zijn vrij klein en als je de capsule te diep plant kan de kieming worden vertraagd of zelfs helemaal mislukken. Het potlood dus planten tot net onder
    de capsule is de optimale diepte voor een succesvolle kieming.

Plaats een doorzichtige plastic zak over de bloempot om de luchtvochtigheid te verhogen en het kiemen te stimuleren. (verwijder de doorzichtige plastic zak wanneer de zaden eenmaal kiemen).

Bewateren.
Controleer elke dag of de bodem nog vochtig is en voeg water toe van onder uit….

Doe dit alsvolgt:
Vul het schoteltje met water en wacht ongeveer 10 minuten. Als al het water wordt opgezogen, voeg dan meer water toe en wacht opnieuw 10 minuten. Ga net zo lang door tot de bodem verzadigd is en verwijder het overgebleven water uit het schoteltje.

Bewateren kan een klein beetje “tricky” zijn.
Probeer de juiste balans te vinden tussen droog en nat. Onze planten hebben ieder voor zich hun eigen hoeveelheid vocht nodig om goed te kunnen kiemen en groeien. Bewateren van onderaf is een hele goede methode om mee te beginnen

Bewatering van onder uit houdt in dat je water giet in het schoteltje . Hierdoor geeft je de plant de kans de hoeveelheid vocht op te nemen die ze nodig heeft. De capillaire werking van de grond wordt zo ten volle benut.

Als de planten buiten worden geplaatst op een warme en zonnige plaats, bewater ze dan in de ochtend of avond. Dit is het beste voor de planten. Bewatering in de volle zon kan leiden tot verbrande bladeren daar waterdruppels als brandglazen kunnen gaan functioneren.

Verzorging.

Zet de bloempot op een lichte plaats.

Als de plant eenmaal groeit vergeet dan niet om (organische) meststoffen toe te voegen.

Water ’s ochtends of ’s avonds, zoals hierboven beschreven.

Planten houden van zon en licht, maar ze kunnen ook worden verbrand door de zon, in het bijzonder kleine zaailingen zijn gevoelig voor direct zonlicht.

Dus laat zaailingen beetje bij beetje wennen aan de zon om sterke en levensvatbare planten te krijgen.

Bij het kweken in doosjes is de hoeveelheid vuil en nutriënten beperkt, dus is het belangrijk te bemesten om verse en gezonde planten te krijgen. Het advies is om een organische meststof te gebruiken en de instructies op de verpakking goed op te volgen.

Eigendomsrechten

AH Holding B.V. behoudt zich alle eigendomsrechten en andere rechten voor van Promotoday.nl en informatie via Promotoday.nl omtrent de aangeboden producten. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AH Holding B.V. is het niet toegestaan informatie en/of huisstijl te kopiëren, te  vermenigvuldigen of te bewerken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Niets uit de tekst of foto´s in de website van Promotoday.nl mag op enige wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt.

Hieronder een greep uit onze kleine- en grote relaties