katoenen tassen versus milieu

Katoenen tassen versus milieu geven ons een goed beeld over de duurzaamheid van deze tas. Katoenen tassen zijn helemaal in. Kijk maar om je heen tijdens het winkelen. Met te gekke slogans of afbeeldingen. bedrukt.
Bij alles wat je van enige waarde koopt krijg je er wel een katoenen tasje bij. Winkeliers vinden het maar wat fijn dat hun naam goed zichtbaar is. Ook bij evenementen die je bezoekt. Immers een katoenen tas is hip maar… zijn ze ook duurzaam?

Natuurlijk denk je dan, ze zijn toch veel beter voor onze wereld dan al die plastic tasjes?

Helaas is dat niet helemaal juist….

Waarom zijn katoenen tassen niet de juiste keuze?

katoenen tassen in relatie tot milieuOneWorld vertelt ons hieronder iets meer over katoenen tassen en milieu. Ze noemen zichzelf journalisten van de rechtvaardigheid.
Om de wereld eerlijker en duurzamer te maken zetten ze hun journalistiek in. Ze vertellen ons ongezouten hun mening, eerlijk en oprecht.
Ze zijn niet bang voor kritiek en proberen ook altijd te verrassen met nieuwe invalshoeken, kortom…journalistiek om even bij stil te staan.

Hoe denken zij dan over katoenen tassen versus  milieu?

Ten eerste stellen ze dat je een katoenen tas in relatie tot milieu minstens 75 x moet gebruiken voordat deze als duurzaam beschouwd mag worden.
En doe jij dat?  We mogen voorzichtig aannemen van niet.
Immers ik kreeg bij de aankoop van mijn nieuwe schoenen toch zo’ n leuk tasje er bij. Zomaar gratis.

Ten tweede: Er is veel landbouwgrond en vooral ook water nodig voor de productie van een katoenen tas.
Voor het produceren van een kilo katoen is al gauw 20.000 liter water nodig, 
Voor slechts een katoenen tasje is 100 gram katoen nodig dus omgerekend 2000 liter water. Dat is nogal wat voor één zo’ n tasje.
Dat is maar liefst 40 x douchen.

Ten derde maakt het volgens hen ook niet uit of katoenen tasjes zijn gemaakt van biologisch katoen.
Immers het waterverbruik wordt er niet minder op.

Ten slotte: Ironisch genoeg heeft OneWorld als organisatie ook een eigen katoenen tasje. Zo zie je maar.
Lees hun hele artikel.

Maar wat dan?

Hieronder hebben we een rijtje gemaakt van de meest duurzame tassen naar de minst duurzame tassen.

Jute tassenJute tassen zijn een absolute topper. Sterk, zeker ook mooi. De jutevezel is werkelijk de meest duurzame vezel als het gaat om tassen. We hebben er iets meer over geschreven Benieuwd?  
Bekijk ons aanbod.

katoenen tassen en milieuJuco tassen worden gemaakt uit katoen en jute. Ze worden Juco tassen genoemd. Zij zien er net als de originele katoenen tas hip uit, kunnen schitterend bedrukt worden en de winst zit in het feit dat er per tas minder katoen wordt gebruikt en dus minder water.
Bekijk ons aanbod.

Biologische canvastas Fairtrade

Een Fairtrade katoenen tas wordt gemaakt uit Fairtrade katoen. Ze zijn Fairtrade gecertificeerd. en er zijn geen chemische- of giftige stoffen gebruikt waarmee we de grond bewerken. Uiteraard wordt streng gecontroleerd op kinderarbeid.
Bekijk ons aanbod.

Katoenen tassen versus milieuGerecyclede katoenen tassen worden gemaakt uit resten bij de fabricatie van katoenen producten. Ze zijn hip maar het aanbod is (nog) bescheiden.
Bekijk ons aanbod.

Promotoday vertelt er in relatie tot jute zelf ook iets over. Lees het artikel.

het ligt niet zo eenvoudig...

Op deze pagina zijn we  zo eerlijk mogelijk geweest over katoenen tassen versus milieu. In een ander artikel ” Eco een bijzonder breed begrip” benaderen we het iets anders. We zijn als Nederland niet alleen op de wereld. Omringende landen en al helemaal wereldwijd kunnen heel divers over katoen denken.

Onze huidige en toekomstige relaties hebben recht op eerlijke voorlichting 

Promotoday maakt de keuze om geen “goedkope”  katoenen tasjes aan te bieden onder het mom van duurzaamheid. Want dan zijn ze echt niet.  Wij doen dus NIET mee aan “Greenwashing” van producten. Wèl steunen wij fabrikanten en importeurs die nèt dat stukje meer willen doen conform onze missie.

Verder zoeken?

Eigendomsrechten.

AH Holding B.V. behoudt zich alle eigendomsrechten en andere rechten voor van Promotoday.nl en informatie via Promotoday.nl omtrent de aangeboden producten. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AH Holding B.V. is het niet toegestaan informatie en/of huisstijl te kopiëren, te vermenigvuldigen of te bewerken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Niets uit de tekst of foto´s in de website van Promotoday.nl mag op enige wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt.