Gevectoriseerd logo

Op deze pagina vertellen we u iets meer over een gevectoriseerd logo en het verschil met een niet gevectoriseerde afbeelding. Immers voor professioneel drukwerk kunnen we alleen uit de voeten met een gevectoriseerd bestand.
De afbeeldingen hieronder maken het verschil meteen duidelijk. Heeft u geen gevectoriseerd logo dan kan uw drukker dit voor u maken. Ook wij kunnen een gevectoriseerd bestand verzorgen. 

Gevectoriseerd logo
Hierboven een voorbeeld van een gevectoriseerd logo in relatie tot een niet gevectoriseerde afbeelding.

Een extra service van Promotoday 

Mocht het ooit nodig zijn: Wij kunnen uw niet gevectoriseerd logo omzetten naar een .EPS-  Ai of gevectoriseerd PDF bestand. 

De praktijk:

U moet voor een beurs nog snel even een leuk gadget regelen.
Goed..  geen probleem. Te bedrukken in een kleur…… ook geen probleem.   

Door uw promotieartikelen leverancier wordt u gevraagd een gevectoriseerd logo aan te leveren.
Nu blijkt dat u dàt niet meer heeft…… òf niet direct kan vinden…. Misschien denkt u…een gevectoriseerd logo…? Wat is dat nu weer? Welke reden dan ook….U kunt niet direct aan de vraag voldoen van uw leverancier van promotieartikelen. U zit al krap in de tijd, de ergernis die dat opzoeken met zich meebrengt daar zit u helemaal niet op te wachten.

Promotoday helpt u met een gevectoriseerd logo

Binnen twee dagen, soms nog eerder hebben wij het juiste gevectoriseerd logo voor u getekend.
Een hele zorg minder. Voor deze extra service rekenen wij minimale tekenkosten  Deze bedragen normaliter circa 55 Euro afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van uw logo.

Wat is een correct gevectoriseerd logo..?

De meeste van onze relaties hebben een gevectoriseerd logo gereed liggen voor het geval dat een promotieartikel moet worden besteld èn bedrukt. Of ze hebben een drukkerij die dat voor hun verzorgt.
De juiste bestanden zijn:  Een .eps- .ai of gevectoriseerd PDF bestand  voldoet.

Hoe snel heb ik een gevectoriseerd bestand van mijn logo?

Wij maken binnen maximaal 2 werkdagen een logo voor u wat gebruikt kan worden om een digitale proefdruk voor te leggen. Maak gebruik van die extra service van Promotoday. 

Meest voorkomende bestanden

.Jpg of .Jpeg bestand.

Voor bedrukking van promotieartikelen zijn deze bestanden niet geschikt.

.PNG bestand.

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als het hierboven beschreven .jpg bestand. Leuk voor internet maar een lage resolutie. Ook dit bestand is niet geschikt voor drukwerk.

.Gif bestand.

Hiervoor geldt exact hetzelfde als de hierboven beschreven twee bestanden. Niet geschikt voor drukwerk.

.PDF bestand.

Hier moeten wij even een onderscheid maken. Gevectoriseerd of niet gevectoriseerd.
Het eerstgenoemde .pdf file kan gebruikt worden voor het bedrukken van een pen of ander promotieartikel. Het niet gevectoriseerde file niet. Zij hebben immers dezelfde kwaliteit van een gif, png of jpeg (jpg) file. Ze kunnen niet bewerkt worden, alleen bekeken worden.

Hoe zie ik nu het verschil tussen gevectoriseerd en niet-gevectoriseerd?

Neem een willekeurige foto of een image van uw logo.

Bij een foto van het internet zal het negen van de tien keer een jpg bestand betreffen. Vergroot deze nu extreem d.m.v. je vergrootglas-tool. Je ziet nu allemaal kleine kartels aan de randen van de afbeelding. Dit is ook links boven op deze pagina heel duidelijk te zien. Nu weet je meteen dat dit een niet gevectoriseerde afbeelding is.

Neem je logo bestand en doe hetzelfde. Heeft dit logo file bij extreme vergroting een scherpe rand..? (foto rechtsboven) Dan kun je dit bestand aanleveren als gevectoriseerd file bij uw promotieartikelen leverancier. Deze zal het gebruiken om een digitale drukproef aan te bieden ter goedkeuring.

Wanneer  het voorstel u aanstaat en u wenst geen verdere veranderingen meer aan te brengen dan geeft u een schriftelijk akkoord. Vanaf dat moment gaat de afgesproken levertijd van het artikel in.

Een digitale proefdruk is gratis

Sommige van onze fabrikanten stellen wèl een limiet aan het aantal keren dat men veranderingen mag aanbrengen. Maar veelal maakt men er geen probleem van.
Veranderingen kunnen bijvoorbeeld zijn: Een andere positie van het logo, verandering van kleur, omzetten van twee kleuren naar een kleur, grootte van het logo enzovoorts.
Wanneer onze fabrikant, importeur of leverancier een limiet stelt, dan vermelden wij dat in onze offerte. Dit kunt u overigens voorkomen door vooraf goed na te denken over hoe u het nu precies hebben wilt.

Wat is een visual…?

Bij het aanleveren van een gevectoriseerd logo bestaan er bij onze klanten soms toch nog twijfels hoe een en ander er uit zal komen te zien. Men wil bijvoorbeeld zien hoe hun logo er uit ziet naast de clip van een te bedrukken pen of juist in het midden van de houder.
Sommige fabrikanten zijn bereid om een snelle visual te geven, maar niet allemaal.  Het kost ze naast de grote hoeveelheid digitale proefdrukken die ze dagelijks moeten maken erg veel extra werk. En dit terwijl er nog geen sprake is van een order.
Daarom geeft men de verschillende opties liever weer in de officiële digitale proefdruk na opdracht.
(foto hieronder). Daaruit kan dan een keuze worden gemaakt. Een visual is dus eigenlijk een soort tussenstap die noodzakelijk moet zijn om de klant een duidelijk inzicht te geven terwijl men met het management nog moet overleggen of een opdracht zal worden gegeven. Promotoday kan meestal zelf wel een eenvoudige visual ontwerpen. Daarmee geven we een extra service om onze klant de juiste keuze te laten maken.

Wist u trouwens dat…..

U met het freeware (gratis) Inkscape programma zelf een gevectoriseerd logo kan maken uit bijvoorbeeld een Jpeg bestand…?
We hopen u met deze informatie pagina een zeker inzicht te hebben gegeven omtrent de betekenis van een gevectoriseerd logo.  

Eigendomsrechten

AH Holding B.V. behoudt zich alle eigendomsrechten en andere rechten voor van Ekopromotieartikelen.nl en informatie via Ekopromotieartikelen.nl omtrent de aangeboden producten. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AH Holding B.V. is het niet toegestaan informatie en/of huisstijl te kopiëren, te vermenigvuldigen of te bewerken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Niets uit de tekst of foto´s in de website van Ekopromotieartikelen.nl mag op enige wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt.

Hieronder een greep uit onze kleine- en grote relaties