Europese promotieartikelen versus Chinese producten.

Gaan we nu Chinese promotieartikelen in een kwaad daglicht stellen?  Natuurlijk niet. 

E zijn milieuvriendelijke producten die vrijwel uitsluitend uit China komen. Bamboe bijvoorbeeld. (Kijk maar eens)

Wel zijn er verschillen op het gebied van milieuvriendelijkheid, betrouwbare testen en certificatie. Over de CO2 uitstoot bij het vervoer naar Europa en de arbeidsomstandigheden in fabrieken.

Punten van aandacht:

Lange vliegkilometers met als gevolg een hoge CO2 voetafdruk.
FSC- of PEFC gecertificeerde houten producten.
Testrapporten door onafhankelijke instanties producten te laten testen.
Het aangeven van kwaliteit. (schrijflengte van  pennen bijvoorbeeld indien mogelijk). 
Extra ondersteuning aan leveranciers en fabrikanten die “zichtbaar” een steentje bijdragen aan een beter milieu.

 

 

Lange vliegkilometers.

Promotieartikelen geproduceerd in Europa hebben veel minder milieubelastende kilometers achter de rug in vergelijking tot items met een Aziatische herkomst. Een enkele vliegreis van China naar Nederland bedraagt circa 18548 km. (Dat staat gelijk met 4000 wasjes, 1375 douchebeurten van 10 minuten, 1460 dagen TV kijken of 28% van het jaarverbruik van één Nederlands persoon).

Wat doet Promotoday in relatie tot het bovenstaande?

  • Zoveel mogelijk zelf importeren uit Europese landen.

  • Inkopen bij grote Nederlandse importeurs die grote voorraden hebben liggen. Deze worden per schip vanuit Azië aangevoerd en niet door de lucht. Gevolg is een veel lagere CO2 utstoot.

FSC- of PEFC gecertificeerde houten producten.

Testrapporten door onafhankelijke instanties producten te laten testen.

  • Extra ondersteuning geven aan leveranciers en fabrikanten die het milieu werkelijk een warm hart toedragen en die testrapporten kunnen overleggen. 

  • Letten op onbewust verkeerde voorlichting. Een houten promotieartikel uit China “groen” noemen omdat het van hout is gemaakt? Daar kijken we dwars doorheen. Waar zijn de bewijzen dat het hout komt uit afvalhout tijdens de fabricatie? (Kijk hier maar eens).

  • Indien mogelijk bedrukken met gifvrije inkten. (Bijvoorbeeld onze 08-serie potloden)

De boodschap voor een goed milieu uitdragen.

En tot slot:

Veel producten worden in China geproduceerd. Europese producten zijn veel sneller leverbaar. Ze moeten voldoen aan veel strengere wet- en regelgeving. Ze kunnen milieueisen niet zomaar terzijde leggen, de zorg om fabrieksarbeiders dient hoog in het vaandel te staan. Productveiligheid en ergonomie hebben prioriteit. 

Bovendien…

Bovendien is het goed om te weten dat de Europese economie gesteund wordt met een “Made in Europe” promotieartikel.

Eigendomsrechten

AH Holding B.V. behoudt zich alle eigendomsrechten en andere rechten voor van Promotoday.nl en informatie via Promotoday.nl omtrent de aangeboden producten. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AH Holding B.V. is het niet toegestaan informatie en/of huisstijl te kopiëren, te  vermenigvuldigen of te bewerken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Niets uit de tekst of foto´s in de website van Promotoday.nl mag op enige wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt.

Hieronder een greep uit onze kleine- en grote relaties