Eco mini potloden FSC PEFC gecertificeerd

Eco mini potloden: Bestaan er wel duurzame gecertificeerde korte potloodjes? Zeker, ze zijn er,  al zijn kwalitatieve Eco mini potloden niet zo gemakkelijk te vinden. Mini potloden die geproduceerd zijn uit duurzaam beheerde FSC- of PEFC bossen zijn er in diverse doorsneden, kleuren en kleurvarianten.Eco mini potloden

Het hout kan naturel hout zijn of door en door in de massa zwart gekleurd. Ze zijn er met- en zonder gum. Maar ook met een sier-kap en een sier-ring. Ze hebben een ronde-, driehoekige- of zeshoekige doorsnede. Een klein beetje nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens naar een zee aan kleurvarianten.

 

Ga direct naar overzicht mini potloden

 

Kenmerken Eco mini potloden:

Ronde, driehoekige of zeshoekige doorsnede.
Gifvrij bedrukt. Welke giffen gebruiken wij dus niet in onze 08-serie?

PEFC gecertificeerd Wat is het verschil tussen FSC en PEFC?
TÜV getest Wat betekent TÜV getest voor u?

DIN EN 71/III. Dit certificaat gaat over veiligheid van speelgoed?
Herkomst: Onze Eco mini potloden worden in Europa geproduceerd. Overige mini potloden in China.
Standaard hardheid: HB (Andere hardheden in overleg) Meer inzicht in hardheden van de potloodkern?
Naturel hout of zwart hout gekleurd in de massa.
Met- en zonder gum
Lengte: 85 mm.
Geslepen geleverd
Aantal kleuren opdruk: 1-4
Soorten bedrukking: Graveren, Tampondruk, zeefdruk, digitaal druk, rondom bedrukking, twee zijden bedrukken, stempelen. 
Levertijd:
bedrukt circa 3-4 weken na goedkeuring digitale proefdruk 
Min. afname: 2016 stuks

Waar kunnen Eco mini potloden worden ingezet?

Mini potloden worden ook wel golfpotloden, halflange potloden of korte potloden genoemd. Het is ongeveer 8,5 cm lang meestal rond of gelakt. Ze zijn wat handiger bij het notities maken dan lange potloden.

 • Golfbanen.

  De term golfpotloden wordt meestal gebruikt omdat ze veel op golfbanen worden gebruikt. Maar of het nu gaat om golfen of geocachen, het mini potlood is altijd een sportieve metgezel.

 • Entrees dierentuinen .

  Bij de entree van dierentuinen of andere parken kunnen bezoekers aan het loket een gratis minipotloodje uit een doos nemen. Hiermee kunnen ze aantekeningen maken of dieren schetsen. 

 • Op Luchthavens en bij luchtvaartmaatschappijen.Tekenen en kleuren

  Tijdens het wachten op uw boarding als u een kruiswoordpuzzel invult

 • En Voor onze kleintjes natuurlijk.

Tekenen en kleuren wat doen ze liever? Ook voor hen vliegt de tijd voorbij tijdens een lange autoreis

Wat betekent FSC PEFC gecertificeerd?

Logos FSC PEFCFSC is de afkorting voor Forest Stewardship Council. PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification. 
Beide organisaties hebben een keurmerk. Beiden streven duurzaam bosbeheer na. Het hout afkomstig uit deze duurzame bossen worden door een onafhankelijke instantie beoordeeld. Wilt u alles weten over de verschillen tussen FSC en PEFC?

Waarom kiezen voor Eco mini potloden?

Veel hangt natuurlijk af van het budget dat u te besteden heeft. Kiest u voor een goedkoop mini potlood geproduceerd in China  of gaat u voor de betere Duitse topkwaliteit. Ook de manier waarop ze worden ingezet bij een beurs of event of bij een mailing speelt een rol.

Eco mini potloden zijn afkomstig uit duurzaam beheerde- en gecertificeerde bossen. Dat op zich is al een punt. Maar ook de kwaliteit van de duurdere Eco mini potloden zijn belangrijk voor een goede keuze. Kent u het..? Een potlood wat je slijpt waarvan de punt steeds breekt. De oorzaak hiervan ligt in het feit dat de potloodkern gebroken is. Dit zal bij de duurdere Eco korte potloden minder voorkomen alhoewel het laten vallen van een potlood op een harde ondergrond kan altijd breuk in de  kern veroorzaken

Welke doorsnedes Eco mini potloden zijn er?

doorsnede symbolen potlodenEr zijn drie verschillende doorsnedes. Rond, driehoekig en zeshoekig. De twee laatst genoemde geven een betere grip op het potlood. Dit is bijvoorbeeld van belang voor kinderen die een goede potloodgreep moeten aanleren. Een rond potlood kan nog wel eens van tafel rollen. Die kans is bij driehoekige- en zeshoekige mini potloden nagenoeg nihil. 

Waarom is een juiste potloodgreep zo belangrijk?

De juiste potloodgreep
De juiste potloodgreep

Bij het leren schrijven op school wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van een goede potloodgreep. Om vloeiend en makkelijk te kunnen schrijven of tekenen is het belangrijk dat een kind het potlood op de juiste manier vasthoudt. Voor sommige kinderen blijkt het echter behoorlijk moeilijk om deze potloodgreep goed onder de knie te krijgen. Ruim dertig procent van de kinderen heeft er moeite mee. Het gebruiken van driehoekige of zeshoekige mini potloodjes helpt kinderen hun vingers goed te plaatsen.  Wilt u meer weten over de juiste potloodgreep?

Eco mini potloden bedrukken

Half lange potloden kunnen op verschillende manieren bedrukt worden.

 • Zeefdruk is een mogelijkheid daar waar verschillende kleuren gebruikt worden in combinatie met dessins met maximale afmetingen. Dus grote oppervlakten.
 • Tampondruk. Deze is ideaal voor de bedrukking van pennen en potloden. Vrijwel ieder oppervlak en vorm kan bedrukt worden door middel van tampondruk. Het is een relatief goedkope- en snelle methode.
 • Digitale druk. Dit is de ideale drukmethode bij een ontwerp met veel tekst of een gedetailleerd logo. De kleuren in de digitale printer zijn opgebouwd uit vier basis kleuren Deze vier basiskleuren Cyaan Magentha, Yellow en Black vinden we terug in de afkorting CMYK. Deze methode is uitermate geschikt voor zeer grote oplagen en te gebruiken op vele verschillende ondergronden.
 • Stempelen is een bedrukkingsmethode waarbij  een zeer duurzame afdruk wordt aangebracht op het oppervlakte van het product.
 • Rondom bedrukking ook wel 360º bedrukking genoemd behoort tot de mogelijkheden.

Zwarte Eco mini potloden

Eco mini potloden
Door en door gekleurd zwart hout met een witte laklaag rondom bedrukt

Wat bedoelen we hier mee? Het zijn mini potloden waarbij het hout zwart gekleurd is in de massa. Ze zijn afgewerkt met een een laklaag waarbij uit 26 standaardkleuren kan worden gekozen. Deze zwarte potloden kunnen gecombineerd worden met 13 verschillende kleuren sier-kappen en 13 verschillende kleuren sier-ringen. Maar ook kunnen deze potloden met een ronde of zeshoekige doorsnede uitgevoerd worden met een rond of zeshoekig gum.

Eco mini potloden zelf ontwerpen?

Stel uw bedrijf heeft een logo wat uit drie kleuren bestaat. Blauw, geel en rood. U kunt dan uw Eco mini potlood bijvoorbeeld een blauwe kleur geven, de sier-kap een rode- en de sier-ring een gele kleur. Het logo kunt u bijvoorbeeld in de kleur wit op het blauw laten afdrukken.

Eco mini potloden
Hierboven een voorbeeld wat er mogelijk is. Blauw mini potlood met rode sier-kap en gele sier-ring. Rond, driehoekig of zeshoekig.

Of stel uw bedrijfslogo bestaat uit twee kleuren. Rood en groen. U kunt dan de kleur van het gom en de kleur van het mini potlood combineren om uw bedrijfskleuren herkenbaar uit te dragen.

Eco mini potloden
Boven een mini potlood waarbij de groene kleur van het gom is gecombineerd met de rode kleur van het potlood.

 

Totaaloverzicht kleuren schema' s mini potloden
Hierboven een overzicht van de kleuren om zelf uw mini potlood te ontwerpen

Eco mini potloden samengevat

 • Houten mini potloden naturel of gelakt.
 • Rond, driehoekig of zeshoekig.
 • Voor de bedrukking gebruiken we gifvrije inkten. Wat gebruiken wij niet?
 • PEFC gecertificeerd.  Wat is het verschil tussen FSC en PEFC? 
 • TÜV getest Wat betekent TÜV getest?
 • DIN EN 71/III.Dit certificaat gaat over veiligheid van speelgoed? 
 • Herkomst: Onze 08-serie Eco mini potloden worden in Europa geproduceerd. Overige mini potloden in China.
 • Minimale afname vanaf 2016 stuks. 
 • Verpakking; kartonnen doos als bulk.
 • Gevectoriseerd .eps of .ai bestand vereist van logo en/of tekst. Wat is een gevectoriseerd bestand?
 • Soorten bedrukking:
  Graveren, een extra plus voor het milieu omdat er geen milieu-onvriendelijke verven worden gebruikt.
 • Zeefdruk. Vooral handig voor motieven met maximale afmetingen in verschillende kleuren.
  Tampondruk. een veel gebruikte drukmethode. De drukinkt wordt direct op het potlood geperst.
  Digitale druk. Dit is de ideale drukmethode bij een ontwerp met veel tekst of een gedetailleerd logo.
  Stempelen. Met speciaal stempelgereedschap wordt een afdruk voor zeer lange tijd aangebracht op het potlood.
  Rondom bedrukking mogelijk.
 • Levertijd: 2-3 weken na goedkeuring digitale proefdruk. (Een snellere levering is mogelijk in overleg)
 • Maximaal aantal kleuren: 4. Geen Full Colour.

 

Wilt u toch nog iets meer weten? Vraag het ons.

Eigendomsrechten

AH Holding B.V. behoudt zich alle eigendomsrechten en andere rechten voor van Promotoday.nl en informatie via Promotoday.nl omtrent de aangeboden producten. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AH Holding B.V. is het niet toegestaan informatie en/of huisstijl te kopiëren, te vermenigvuldigen of te bewerken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Niets uit de tekst of foto´s in de website van Promotoday.nl mag op enige wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt.

Hieronder een greep uit onze kleine- en grote relaties