Eco bamboe. 

Eco bamboe. Bamboe producten zijn niet meer tegen te houden. Steeds meer producten worden gemaakt van bamboe. Ook in de wereld van promotieartikelen. 

Kleding en tassen.

In de kledingindustrie wordt steeds meer katoenen kleding vervangen door bamboe. Waarom dat leest u hieronder.

De betere katoensoorten.

Natuurlijk zijn er de betere soorten katoen, bijvoorbeeld gemengd met jute (Het product met de gouden vezel). We hebben bijvoorbeeld Juco tassen een goed voorbeeld van de combinatie jute met katoen. Maar ook organisch katoen.

Draagcomfort.

Eco bamboe

Voor kleding is niets belangrijker dan draagcomfort. Het voelt veel beter aan dan katoen. Bamboe kleding is ook veel zachter. Er is een veel betere vocht-regulatie dan bij andere stoffen. Goed voor je lichaam dus. Bamboe kleding absorbeert ook veel beter transpiratievocht (Denk eens aan bamboe-sokken bij zweetvoeten).

Draagt Eco bamboe bij aan een beter milieu?

Als bamboe groeit dan hebben we geen pesticiden en insecticiden nodig. Als we dat vergelijken met de verbouwing van katoen dan kunnen bij bamboe nogal wat voordelen plaatsen.
Katoen is extreem vervuilend voor het milieu. Een gigantische hoeveelheid aan chemische bestrijdingsmiddelen is hier debet aan. Tel daarbij nog eens op de grote hoeveelheden kunstmest en de enorme hoeveelheid aan water. 
Een kilo katoen heeft maar liefst 9000-10000 liter water nodig. 

En hoe zit het dan bij bamboe?

Eco bamboe

Bamboe groeit in de natuur overal en heeft helemaal geen besproeien nodig. Waar niets groeien wil, daar groeit bamboe wel. Zo draagt ze ook nog eens bij aan de vruchtbaarheid van de grond.
Eigenlijk is het niet te geloven. Wanneer we bamboe kappen en de stronk laten we staan, dan groeit hieruit zeer snel een nieuwe bamboe boom.

Daar komt de opname van CO2 nog eens bij. Niet minder dan 30-40% meer dan andere planten waardoor bamboe het broeikaseffect in bijzondere mate tegen gaat. Bamboe heeft per m2 een opbrengst 10 x zo veel dan katoen.

Ecologische katoenproductie.

Eco bamboe

Steeds meer wordt er ecologisch katoen verbouwd, wat natuurlijk een grote vooruitgang is.  Maar bedenk wel dat slechts 1% van de totale verbouw van katoen wereldwijd bestaat uit organisch verbouwde katoen.   

Heeft Eco bamboe dan geen nadelen?

Toch wel. Helaas. Het is een geweldig milieuvriendelijk product maar de nadelen zitten hem in de fabricatie van de vezels om er kleding, tassen of promotieartikelen van te maken. 

We kennen twee verschillende fabricatie methoden.

Viscose.

Bij de eerste methode, de meest milieuvriendelijke maken we viscose, een natuurlijke kunststofvezel. 
Het bamboehout wordt vermalen. Daarna worden er natuurlijke enzymen toegevoegd. Zo ontstaat er een papperige massa waaruit men de de bamboevezels filtert en uit het productieproces verwijdert. Daarna worden de vezels gesponnen identiek zoals het gebeurt bij vlas, linnen en hennep. Wat over blijft is het bamboelinnen.
Dit is echter een kostbare methode.

Bamboe-rayon

Bij de tweede methode kookt men de bamboe en ook de bamboebladeren. Deze lossen op en van de brei die over blijft maakt men nieuwe draden. Zo ontstaat er een natuurlijke kunstvezel.
Een groot nadeel van deze tweede methode is dat er bij dit kookproces agressieve ongezonde chemicaliën worden gebruikt. 

Toekomst bamboeproductie.

Er wordt gestadig gewerkt aan betere en meer milieubewuste fabricatie-methodes.
Hierbij kunnen we denken aan het recyclen van afvalstoffen of het gebruiken van natuurlijke enzymen zodat we minder chemische toevoegingen nodig hebben bij het oplossen van het bamboehout. 

Interessante bamboe weetjes.

Wat is Eco bamboe?

Bamboe is een grassoort dat snel groeit. Soms wel een meter per dag. Bamboe heeft weinig water nodig. Grond die weinig voeding bevat is geen probleem waardoor chemische middelen overbodig worden. De meeste bamboe is afkomstig uit China. Ook in Zuid Amerika, Afrika en de VS wordt bamboe verbouwd.

Algemene voordelen van Eco bamboe.

Eco bamboe
 • Bamboe is onmisbaar als voedsel voor panda’ s.
 • Duurzaam alternatief voor katoen.
 • Bamboe stelt minimale eisen aan de grond. 
 • Kunstmest is overbodig.
 • CO2 opname is 30-40% keer zoveel dan andere planten.
 • Bamboe produceert 35% meer zuurstof. Daardoor draagt het bij aan een gezond leefaspect.
 • Erosie van de bodem wordt tegen gegaan omdat omdat bamboe wortels zo sterk zijn.

Kenmerken bamboe tassen.

 • Bijzonder duurzaam en dus milieuvriendelijk.
 • Bamboe tassen lijken op katoenen tassen maar zijn zachter.
 • Tassen uit bamboe zijn een goed alternatief voor papieren- en plastic tassen.
 • Geen bewerking nodig om van bamboe zakken en tassen te maken.
 • Bamboe tassen zijn sterker dan plastic tassen.

Kenmerken bamboe kleding.

 • Bamboevezels hebben een open structuur en dragen daardoor prettiger. 
 • Deze vezels hebben ook een anti-bacteriële werking.
 • In de textiel-industrie worden van bamboe veel sokken en T-shirts gemaakt.
 • Bamboe voorkomt luchtjes.
 • Zweetopname van bamboe kleding is vier keer zo snel dan puur katoen.
 • Bamboe kleding geeft in de zomer verkoeling en in de winter houdt bamboe-kleding de warmte goed vast.
 • Anti allergisch daarom draagt het lekker.
 • Bamboe kleding kreukt niet en is daarom onderhoudsvriendelijk.
 • In Japan en China worden van ruwe bamboevezels veel hoeden geweven. Vissers en boeren zijn daardoor beschermd tegen de felle zon.

Eigendomsrechten

AH Holding B.V. behoudt zich alle eigendomsrechten en andere rechten voor van Promotoday.nl en informatie via Promotoday.nl omtrent de aangeboden producten. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AH Holding B.V. is het niet toegestaan informatie en/of huisstijl te kopiëren, te  vermenigvuldigen of te bewerken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Niets uit de tekst of foto´s in de website van Promotoday.nl mag op enige wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt.

Hieronder een greep uit onze kleine- en grote relaties