Duurzame aluminium pennen

Duurzame aluminium pennen zijn toch schadelijk voor het milieu ? Ja en nee. Wanneer we onderscheid maken tussen “oud” en “nieuw” aluminium schept dat een zee aan mogelijkheden…En zeker voor de naaste toekomst.

Het valt niet te ontkennen Het produceren van nieuw aluminium heeft een grote negatieve impact op ons milieu. Het winnen van bauxiet, omzetten van bauxiet naar aluinaarde en daarna naar aluminium zijn daar debet aan.

Bij gerecycled aluminium wat we gemakshalve het “oude” aluminium noemen moet alleen gezuiverd worden en worden omgesmolten. De kwaliteit van dit “oude” aluminium blijft  gelijk aan zijn oorspronkelijke kwaliteit. Rond de 80% van alle nieuw geproduceerde aluminium is nog steeds in gebruik. En dat wordt alleen maar meer naar de toekomst toe. 

Inhoudsopgave
Gerecyclede aluminium pennen 
Duurzame alu pennen
Duurzame recyclebare pennen 
Duurzame alu pennen bedrukken met logo 
Duurzame alu pennen graveren 
Uitleg kwaliteitslabel A1-E3
Recycling van aluminium

soorten aluminium pennen

Soorten aluminium pennen

A. Gerecyclede pennen. Dit zijn aluminium pennen die voor 100% zijn gerecycled.

B. Recyclebare pennen. Aluminium pennen zijn ten alle tijde recyclebaar zoals is te lezen in onze inleiding hierboven. Onze 51-serie heeft hiervoor een kwaliteitslabel ingevoerd.
Door de grote vraag naar aluminiumpennen is de keuze in gerecyclede aluminium pennen beperkt. Promotoday confronteert u in ieder geval met de keuze van een werkelijk gerecyclede aluminium pen of pennen met een A1-E4 kwaliteitslabel.

C. Nieuwe aluminium pennen. Het overgrote gedeelte is nog steeds niet Eco, maar wel met dien verstande dat er wereldwijd steeds meer gerecycled aluminium vrij komt waardoor op den duur geen bauxiet-mijnbouw meer nodig zal zijn.

Gerecyclede aluminium pennen met kwaliteits-etiket

Gerecyclede aluminium pennen

Wat moeten we ons hierbij voorstellen? Gerecyclede aluminium pennen zijn pennen die voor 100% gemaakt zijn van gerecycled aluminium. Daarvan zijn er nog niet zoveel. Promotoday heeft er één momenteel. Deze aluminium pen krijgt het kwaliteits-etiket A2. (A1 is het hoogst haalbare).

Arikel-51-0024. Kwaliteits-etiket A2. Zwart schrijvende stylus balpen. Gemaakt uit gerecycled aluminium. Levertijd circa 2-3 weken na goedkeuring digitale proefdruk. Verkrijgbaar in de kleuren blauw en zwart. Bedrukking: 1-4 kleuren en Full Colour. Minimale afname 50 stuks.

Offerte aanvragen

Duurzame Aluminium pennen met kwaliteits-etiket

Duurzame aluminium pennen

Duurzame aluminium pennen hebben bij Promotoday een kwaliteits-etiket opgespeld gekregen. We laten u hieronder twee pennen zien met respectievelijk een C2 en een D1 kenmerk.

Artikel 51-0002. Kwaliteits-etiket C2 Zwart schrijvende balpen.Te bestellen in blauw, groen, oranje, rood en groen. Bedrukking: Graveren, tampondruk maximaal 1-4 kleuren, ook Full Colour Levertijd 2-3 weken na goedkeuring digitale drukproef. Minimale afname:100 stuks.Prijs vanaf € 0,47/stuk

Offerte aanvragen

Artikel 51-0225. Kwaliteits-etiket D1  Zwart schrijvende stylus balpen. Wordt geleverd met gerecycled kartonnen insteek-verpakking.Te bestellen in de kleuren navy- blue of zilver. Bedrukking: Graveren, tampondruk maximaal 1-4 kleuren, ook Full Colour Levertijd 2-3 weken na goedkeuring digitale drukproef. Minimale afname:100 stuks. Prijs vanaf € 0,86/stuk.

Offerte aanvragen

Duurzame recyclebare pennen met kwaliteits-etiket

Duurzame recyclebare pennen

Deze zwart schrijvende balpen is niet uit aluminium gemaakt maar uit 100% messing, een ander metaal. Zeker het vernoemen waard. Qua uitstraling een Eco pen die uw relaties op prijs zullen stellen. Mede doordat Promotoday deze pen levert in een Eco geschenkverpakking van gerecycled karton.

Artikel 51-0028. Kwaliteits-etiket D1 Zwart schrijvende balpen uit 100% gerecyclede messing. Te leveren in de kleuren zilver, zwart en “gunmetal” Wordt geleverd in doosje van gerecycled karton. Levertijd 2-3 weken na goedkeuring digitale drukproef. Bedrukking: Graveren, tampondruk maximaal 1-4 kleuren, ook Full Colour. Minimale afname:100 stuks. Prijs vanaf €1,52/stuk.

Offerte aanvragen

Duurzame aluminium pennen bedrukken met logo of bedrijfsnaam

Voor het bedrukken van uw aluminium pen is er veel mogelijk. Denk aan rondom bedrukken(360 º bedrukking), Tampondruk 1-4 kleuren, Full Colour bedrukking, fotodruk en nog veel meer. Bij vele aluminium pennen kunnen zowel clip en houder bedrukt worden,
Zo kunt u uw logo en bedrijfsnaam perfect uitdragen naar uw relaties toe.

Voor goed drukwerk hebben we van u een gevectoriseerd .eps, of.ai bestand nodig. Een gevectoriseerd .pdf bestand voldoet ook.
Alles weten over een bestand omzetten naar een gevectoriseerd bestand?

duurzame aluminium pennen graveren met logo

Duurzame aluminium pennen graveren

Laat ons eerlijk zijn…het staat chique zeker. Een timide opdruk op een aluminium pen in een geschenkverpakking. Er zijn nogal wat mogelijkheden. Maar is dat alles..? Integendeel… met een keuze te maken voor graveren kiest u voor een “groenere wereld” van morgen. Geen milieu-onvriendelijke inkten meer. Een Eco aluminium pen met en laser gegraveerde opdruk… de ontvanger weet waar u voor staat.

Recycling aluminium

Aluminium recyclen

Duurzame aluminium pennen

Voor het recyclen van aluminium is ongeveer 95% minder energie nodig dan voor de productie van nieuw aluminium. Dit komt doordat de stappen van bauxiet naar aluinaarde, en van aluinaarde naar aluminium niet genomen hoeven te worden. Het oude aluminium hoeft alleen gezuiverd en omgesmolten te worden. De kwaliteit van gerecycled aluminium is gelijk aan nieuw aluminium. Recycling van aluminium is dus heel belangrijk: het bespaart een heleboel energie, en het is goedkoper dan het nieuw produceren van aluminium. Het recyclen van aluminium gaat in veel sectoren dan ook zeer efficiënt: in de bouw- en transportsector wordt het meest gerecycled (tot 95%). Maar omdat we steeds meer aluminium gebruiken en aluminium producten bovendien lang meegaan, is er niet genoeg afgedankt aluminium beschikbaar om nieuwe producten van puur gerecycled aluminium te maken. Om aan de vraag te voldoen moet er dus ook steeds nieuw aluminium worden geproduceerd. Het gemiddelde percentage gerecycled aluminium in een product is daarom lager (ongeveer 47%) dan het percentage dat na gebruik gerecycled zal worden (vaak meer dan 90%).

Eigendomsrechten

AH Holding B.V. behoudt zich alle eigendomsrechten en andere rechten voor van Promotoday.nl en informatie via Promotoday.nl omtrent de aangeboden producten. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AH Holding B.V. is het niet toegestaan informatie en/of huisstijl te kopiëren, te  vermenigvuldigen of te bewerken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Niets uit de tekst of foto´s in de website van Promotoday.nl mag op enige wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt.