Duurzaam houten potlood

Is een houten potlood duurzaam omdat het van hout is gemaakt..? Natuurlijk niet….!!! 

 

Kenmerken van een duurzaam houten potlood

• Gebruik maken van duurzaam Europees hout.
• Gebruik maken van hout uit duurzaam beheerde FSC bossen of PEFC gecertificeerd. Wat is FSC? wat is PEFC?
• Geproduceerd in Europa dus een lage ecologische voetafdruk. (kortere transportlijnen).
• Een lange levensduur (lange schrijflengte)*
• 100% biologisch afbreekbaar
• Een lange reclametijd *

*Kanttekening omtrent lange levensduur

Gewonnen race door het potloodVergelijkt u een potlood eens met een pen in het algemeen. Dan steekt het potlood in schrijflengte met kop en schouders uit boven alle andere schrijfartikelen die we tot heden kennen.
Grote schrijflengte uitgedrukt in meters t.o.v pennen.  Bij een duurzaam Eco potlood gebruik je bovendien geen milieu-onvriendelijke inkten. (Zie onze 08-serie potloden in de categorie ) Graveren voor de opdruk is een goed alternatief. Een voorbeeld van graveren is het groeipotlood.
Om een juiste vergelijking te kunnen maken wordt er een lijn getrokken onder condities die in standaarden zijn vastgelegd. (o.a. hoek van schrijven, snelheid, druk, type papier en temperatuur). De lengte in meters die hieruit voortvloeit is een graadmeter om producten van verschillende fabrikanten met elkaar te vergelijken.

Voorbeelden: 

Vulpen (per inktpatroon) – 300 m
Gel roller – tussen de 500 m en 1200 m
Balpen – tussen 1000 m en 2500 m
Pen (afhankelijk van de vulling) – tussen 1000 m en 6000 m
Potlood – tussen 20.000 en 54.000 m (afhankelijk van de hardheid van het lood).

*Lange en dus duurzame reclametijd

Mede door zijn onovertroffen schrijflengte blijft een potlood lang in het bezit van de gebruiker.
Dus ook uw logo, slogan of tekst blijft lang zichtbaar voor de gebruiker zelf maar ook voor haar of zijn omgeving.

Verontreinigende stoffen: Nee, liever niet

We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van milieu en maatschappij bij de productie van onze potloden. Dat is de reden waarom milieuvriendelijke potloden regelmatig worden getest op schadelijke stoffen door de TÜV (mei 2015). Deze milieuvriendelijke potloden voldoen dan ook aan de eisen van de veiligheid van speelgoed orde DIN EN 71 – deel 1 tot en met 3, alsmede alle product certificatie normen. Bovendien worden potloden uit onze 08-serie bedrukt met gifvrije inkten.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Logo MVOFabrikanten die op Europese locaties produceren hebben bij Promotoday een streepje voor. Mede daardoor creëren ze toekomst-bestendige banen voor werknemers binnen ons contingent.
Ook binnen hun product-locaties letten zij op de facetten van het Maatschappelijke Verantwoordelijk Ondernemen. 

Alles heeft een begin…!!

Alles heeft een begin…….gerecycled papier, eco-vriendelijke kleuren, groene stroom voor de productie…..maar natuurlijk ook hernieuwbare energiestromen hebben de volle aandacht en worden daar waar mogelijk toegepast.Maar ook zorg voor gemeenschappen en mensen rondom de productlocaties zijn een verantwoordelijkheid die goede fabrikanten voor hun rekening nemen.

Arbeidsomstandigheden

Maar er kan meer gedaan worden....We moeten ons iedere dag bewust zijn van wat vandaag goed is, morgen beter kan.
Zoals het zorgen voor goede arbeidsomstandigheden…!  Ontzettend belangrijk voor de werknemers die duurzame houten potloden voor ons produceren. Hun motivatie, hun ideeën en hun inzet zijn een duidelijk gevolg van het fabriceren van kwalitatief hoogwaardige producten met een prettige manier van werken. 

Concept van echte duurzaamheid in relatie tot Promotoday

Het concept van duurzaamheid iedere dag weer opnieuw. Een goede verhouding tussen economie, ecologie en sociale verantwoordelijkheid. Dat is wat Promotoday  uw leverancier van promotieartikelen, zo bijzonder aanspreekt…..Daarom zijn wij graag een verlengstuk van fabrikanten die alle hierboven facetten hoog in hun vaandel hebben staan. Wij leggen veel nadruk op hun duurzame milieu-vriendelijke producten.  

 

Wilt u alle duurzame potloden zien?

Eigendomsrechten

AH Holding B.V. behoudt zich alle eigendomsrechten en andere rechten voor van Promotoday.nl en informatie via Promotoday.nl omtrent de aangeboden producten. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AH Holding B.V. is het niet toegestaan informatie en/of huisstijl te kopiëren, te vermenigvuldigen of te bewerken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Niets uit de tekst of foto´s in de website van Promotoday.nl mag op enige wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt.  

Hieronder een greep uit onze kleine- en grote relaties