Een potlood stempelen of standaard bedrukken?

Zwart kroonpotlood in goud gestempeld

Zwart potlood met standaard witte opdruk

Wat houdt het stempelen van een potlood in?

Een metalen stempel laat een sublieme of diepere vervorming op het potlood achter. Het logo en/of de tekst worden er a.h.w. ingestampt. Je kunt deze stempelopdruk ook werkelijk voelen als je met je potlood tekent of schrijft. Het is een betere opdruk dan de standaard bedrukking omdat door de diepdruk van de metalen stempel de opdruk minder kwetsbaar is voor bijvoorbeeld  krassen. Op de lange termijn blijft deze methode van bedrukken dus beter. (In het Engels spreekt men van stamping).

 

Is een stempelopdruk mooier dan een standaard opdruk?

In zekere zin is het een mooiere opdruk vanwege het diepte effect t.o.v. het potloodoppervlak. In combinatie met bijvoorbeeld onze kroonpotloden kan het een zekere status bewerkstelligen. Denk aan hotels en restaurants maar ook bedrijven die de naam Kroon in hun bedrijfsnaam hebben of een kroonlogo voeren.

Voor – en nadelen bij stempeldruk.

Aan ieder product zitten voor- en nadelen. Bij stempeldruk is het niet anders.

We zetten ze even op een rijtje:

Voordelen:

  • Stempelen is goedkoper dan printen, ondanks hogere instelkosten.
  • Uitstekende kwaliteit.
  • Zilver- en goud glanzend is bij stempeldruk mogelijk, niet bij standaard bedrukking.

Nadelen:

  • Bij stempelen zijn de instelkosten hoger dan bij standaard bedrukking. 
  • Bij stempelen is slecht een kleur opdruk mogelijk.
  • Gestempelde producten hebben een levertijd van 6 weken, standaard bedrukking 4 weken.
  • Beperkt in het aantal kleuren. De Pantone- en HKS kleuren zijn niet mogelijk.
  • Moeilijke logo’ s en dunne lijnen zijn niet mogelijk bij stempelen, dus moeten we altijd even kijken of deze manier van “stamping”  mogelijk is.

    Dus ogenschijnlijk zijn er meer na- dan voordelen aan stempelen, maar wanneer de prijs een grote rol speelt en de gewenste kleur in het kleurenoverzicht voorkomt, dan is het zeker de moeite waard om er eens wat uitvoeriger naar te kijken.

Welke kleuren zijn er voorradig?

Eigendomsrechten

AH Holding B.V. behoudt zich alle eigendomsrechten en andere rechten voor van Promotoday.nl en informatie via Promotoday.nl omtrent de aangeboden producten. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AH Holding B.V. is het niet toegestaan informatie en/of huisstijl te kopiëren, te vermenigvuldigen of te bewerken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Niets uit de tekst of foto´s in de website van Promotoday.nl mag op enige wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt.

Een kleine greep uit onze kleine- en grote relaties