Non woven polypropyleen

Non woven polypropyleen. Wat houdt het begrip non woven nu precies in? Heeft u ook wel eens twijfels? Polypropyleen, een veel gebruikte grondstof in de de auto industrie maar ook worden er gigantische hoeveelheden promotionele tassen van gemaakt.  

non woven polypropyleen

 Is non woven polypropyleen nu echt een milieuvriendelijk product ?

Non woven poypropyleen is (nog) NIET echt milieuvriendelijk.

Zeker, non woven polypropyleen tassen kunnen opnieuw gebruikt worden maar is dat voldoende om ze daarom “groen” te noemen..? Uw waterkoker en auto kunnen ook hergebruikt worden maar daarom zijn ze nog niet goed voor het milieu….

 Veel kenners stellen dat PP tassen kunnen worden gerecycled en daarom bijdragen aan een beter milieu.

In theorie volledig terecht PP kan worden gerecycled maar….. het is zeer moeilijk voor de consument om hun PP tassen ergens in te leveren om ze te laten recyclen. Dat is momenteel uitsluitend van toepassing op industrieel gebied. En daarom mogen we de PP tassen dan ook nog niet echt “groen” noemen.

Draagt u het milieu echt een warm hart toe..?

Als u het milieu echt een warm hart toedraagt is het veel en veel beter een organische tas, een gerecyclede tas of een bio tas te kopen. Hierbij mogen we zeker de aloude enorme sterke jute tas niet vergeten te noemen. Een op en top duurzaam product.
Daarmee heeft u een aantal items die echt een bijdrage leveren aan de toekomst van onze planeet.

Gerecyclede tassen

Gerecyclede tassen krijgen een tweede leven voortkomend uit reeds bestaande plastics of andere materialen. Daardoor voorkomen we dat dit plastic terecht komt op de vuilnisbelt waar het duizenden jaren vertoeft voordat het vergaan is. Vergeet echter niet dat er er nog steeds nieuwe plastics worden gemaakt die we achteraf gaan recyclen Er bestaan tegenwoordig ook plastic tassen die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Dat is natuurlijk een veel betere keuze.

De meeste non woven PP tassen zijn vervaardigd uit 5 types recyclebare plastics.

Non woven polypropyleen is een recyclebare plastic stof die dikwijls wordt gebruikt om promotionele tassen van te maken. Sterk en licht van gewicht.
Hergebruik ervan en ze recyclen kan de milieuvervuiling op vuilnisbelten enorm opschonen doordat geen standaard plastic tassen meer hoeven te worden gebuikt. Helaas..niet alle recycle-centers accepteren type 5 plastics, ondanks dat ze recycleerbaar zijn. Redenen daarvan kunnen soms zijn: ritssluitingen, inlegstukken en andere onderdelen moeten voordat het recyclingsproces begint worden verwijderd. Of soms is men het gewoonweg niet gewend om deze materialen mee te nemen in hun recycling-werkproces. Om bovenliggende redenen kunnen non woven tassen dan alsnog niet in het recyclingsproces worden opgenomen.

Zijn non woven tassen biologisch afbreekbaar..?

Daar moeten we in de meeste gevallen gewoon NEE op durven te antwoorden. Het zou overigens wel kunnen maar de prijzen van biologisch afbreekbare stoffen zijn veel duurder dan Polypropyleen. De markt daarvoor is nog te klein. Laat ons in gedachten houden dat nonwoven PP tassen duizenden jaren nodig hebben om volledig af te breken op een vuilnisbelt. Dat is zelfs langer dan de normale standaard plastic tas omdat ze veel dikker zijn.  

Nog vragen? Vul onderstaand contactformulier in
  • Controleert u a.u.b. of uw e-mail adres correct is anders kunnen wij u niet antwoorden.
  • Indien nodig, waar kunnen we u telefonisch bereiken?
  • Omschrijf hier zo duidelijk mogelijk uw vraag of opmerking. Wij zijn gewend u dezelfde dag nog een antwoord te geven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eigendomsrechten

AH Holding B.V. behoudt zich alle eigendomsrechten en andere rechten voor van Promotoday.nl en informatie via Promotoday.nl omtrent de aangeboden producten. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AH Holding B.V. is het niet toegestaan informatie en/of huisstijl te kopiëren, te  vermenigvuldigen of te bewerken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Niets uit de tekst of foto´s in de website van Promotoday.nl mag op enige wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *